Thursday, June 26, 2014

Jom main kuiz suka-suka

Hai uols..

LUASKAN KUASAMU!!
*eh tetibe

Hehee.. boring lah tatau nak buat apa tetibe dapat cuti lak Johor arini. So kalo ada sapa yang boring cam Kak Kiah ni jom ler main kuiz ni. 

Saja suka2 nak test compatibility uols. Sesuai tak kalo kita travel tugeder2? Atau apakah personaliti kita ibarat kucing dan hanjeng bila travel?



Sila ketik sini:
ADAKAH UOLS TRAVEL PARTNER YANG NGAM NGAN KAK KIAH?

Enjoissss..

Disclaimer: Kuiz ni adalah suka2 ye. Jangan take serious lak hehe. Anggap la Kak Kiah tengah bosan tatau nak buat hape.. 

49 comments:

  1. Your result: Kita ngam uols!

    Tapi soalan last:


    20/20. Ok last question. Kak Kiah memang seorang yang comel...

    Silap klik...ingatkan nak klik yg ni:
    Muntah darah & pitamm
    Hahahhahaaa....

    Jom k.kiah..travelll..jangan luper...aiii SPORTING!

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahaha yeay lulus!! hikss.. best la kalo travel ngan nIL gambo KK musti lawo2 nnt haha

      soklan 20/20 tu trick question. salah jawab terus fail kekeke..

      Delete
  2. Kita memang ngam. Ada perangai2 uols yang Kak Kiah boleh hadam. Ada perangai2 Kak Kiah uols boleh hadam. Kak Kiah pasti tak stress kalo berjalan ngan uols :)

    resultnya adalah seperti di atas..wow..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee.. mana nak pegi pasni? nak itott..

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak..dah dapat result

      Tahniah!! Uols memang sama taste ngan Kak Kiah. Musti kita seronot giler kan kalo kita tugeder2 bercuti nih. I feel you, u feel me konsepnya. Jom usha teket AA uols?

      jom uolss, Nepal ke, Japan ke (amboyy banyaknya duit iolls...) Siem Reap pun jadilaaa

      Delete
    2. jommm.. ahaha. sonok tengok ramai jugak sbnrnya sejiwa denganku inih..

      Delete
  4. hahahha dah cube ... and kite ngam ok kak kiah.. bleh balik kg together2 nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh bolehh.. yang penting kita ngamm!

      Delete
  5. salam....
    pandai kak kiah buat soklan..heheh..

    salam kenal
    Mila

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mila.. eh sama.. nama glamer kita tuh.. huhu..
      TQ sudi jengah sini :)

      Delete
  6. Tahniah!! Uols memang sama taste ngan Kak Kiah. Musti kita seronot giler kan kalo kita tugeder2 bercuti nih. I feel you, u feel me konsepnya. Jom usha teket AA uols?

    jom kak kiah kiter pegi together2...soklan no 20 phew berpeluh nak jawab mencabar sungguh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yeay lulus jugak!
      soklan 20 tu memang lama nak kena pikir baru leh jawab kikiki.. gituh kata orang perasan :)

      Delete
  7. hahaha...kita ngam gak..hehe..trip tahun ni da penuh bajet..tunggu tahun depan pula nak pergi jeju & istanbul..InsyaAllah..nak ikut ke istanbul? haha.. tai tak sure bila lagi la.masih dlm planning.. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi istanbul gituhh.. KK mmg ada hati nak ke sana, tp mcm tak cukup la cuti. mau seminggu jugak istanbul baru puas ati noks. insyaAllah satu hari nnt kot.. kne tgk cuti n bajetku yang tak seberapa ni dulu huhu

      Delete
  8. kak oiiii...ngan saye2 sekali terkait ni dah kenapa?terrrrr......buat plak kuiz akak tu.soklan no 20 tu rasa kalu ada button skip nak skip je...ahahaha...sejiwa la kite.kampung pon dah dekat.saya dok gemas.akak segamat kan?dah dokek bona tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. holaaa orang kampung!! dokek yo gomeh tu. haha. mai la segamat leh kita mengopi, leh pastikan soklan no 20 tu jwpn sbnrnya apa hehee..

      Delete
  9. Replies
    1. salam bang. tak le travel sampai bulan 9 sok. maka bakal bersawang la blog ku ini hehe..

      Delete
  10. Kak Kiah, iolls ngam jugak dengan Kak Kiah.
    Bawalah daku pergi travel bersama muuu.
    Tapi iolls tahun depan pun dah full. Kalau ada trip baik 2016 sila sharing yer.
    Nak itot.. Iolls tak kisah tido airport, hotel bajet, membetis dan berhujan panas.
    Hikss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah2 dasat 2015 pun dah full? gituhh..

      KK ni tatau la nak ke mana lg utk 2015. masih meraba2 dalam kesamaran huhu..

      Delete
  11. Haha...yg soalan last tu memang hot2. Hehehe...apa pun kita ngam....give me 5!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gimme 5 Cik Nun!!

      kekeke.. soklan perasan tahap langit ke tujuh namanya. bila lagi nak tanya soklan kat orang camtu ahahaha..

      Delete
  12. Waduhhh bila baca komen kwn2 yg lain berdebor2 nk jawab x pasti jawapan ngam ke tidak nanti. Rasa cam nk jawab soalan spm pulak
    Selepas beberapa minit jawab dgn teliti kenkonon nk score A lah bila tekan submit terus lompat bintang sbb apa? Kita boleh travel sama2 kak kiah juga ngam dgn Jm ahaha kuiz ni so sweet :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi sampai nerbes jawab tuh.. hehe..

      TQ JM sudi amek kuiz n tahniah sbb ngam!! yeayy!! KK tau musti ngam punye sbb baca blog JM pun rasa mmg kita leh masuk kepala punye..

      Delete
  13. okeh kak kiah..kita ngam..kehkehkeh..boleh la join kak kiah nk p trabel nnti..kikiki..salam kenal dr sy kak kiah :)

    boleh jugak jenguh2 blog sy yg merapu rapu tuh :))

    http://labahlabahkenit.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aiin. KK dah add kat FB kan? insyaAllah nnt KK jenguk blog aiin ye. now mmg tgh byk masa leh lawat kengkawannye blog..:)

      Delete
    2. wsalam kak kiah :) tq app kt fb:)
      blog kita biasa je ;))
      kak kiah jom p pulau tioman :))

      Delete
  14. Keputusannyaaaa adalahhhhhh :

    Tahniah!! Uols memang sama taste ngan Kak Kiah. Musti kita seronot giler kan kalo kita tugeder2 bercuti nih. I feel you, u feel me konsepnya. Jom usha teket AA uols?

    Soklan last tu... Rasa menyesal plak jawap... Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahaha soklan last tu menguji tahap ampu sbnrnya kekeke

      Delete
  15. Result:Tahniah!! Uols memang sama taste ngan Kak Kiah. Musti kita seronot giler kan kalo kita tugeder2 bercuti nih. I feel you, u feel me konsepnya. Jom usha teket AA uols?

    Jommmmmmm

    Saolan last tu ai tick yg last sekali tau...ingat fail dah....kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. jommmmm...

      hehee.. mesti loya2 masing2 nak jawab soklan no 20 tu

      Delete
  16. Result: Eh eh.. tak sangka pulak kita ngamlah kak Kiah :)

    Hehe.. jom Kak Kah, nak ikutttt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu KK pun tak sangka ramai jugak yang ngam. ingt KK ni weird sgt ke..

      nak gi mana uolss? KK lom ada plan lah 2015.

      Delete
  17. i is score "Kita Ngam uols", so kalau kak kiah pi travel tak bawak iolls, awas yer haha
    Serious kuiz kak kiah klaka gila

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dapat awas teros kauu.. TQ sudi amek kuiz nih :)

      Delete
  18. haha soalan 20 tu ain ade 2 jawapan, susah nak jawab la :p

    jawapan : ain sama taste ngan KK
    erk, nak ikut jale2 bulan seploh ni boleh tak? gunung rinjani tu, sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk kantoii.. hehe..
      nak ikut bole tapi beli tix dulu huhu
      bulan 9 tau

      Delete
    2. haha, i olls mintak mahap, jari ni terlepas cakap, hiks

      bln 9 tak boleh, sob sob....tunggu entry akak la nnt sbg pengubat rindu

      Delete
  19. Lama tak jenguk Kak Kiah. ada kuiz rupanyaaa hahaha. CT dah jawab dah. adoooiyai kalo tengah kaya skarang ni memang laju aje booking ticket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom nyanyi.. kalau aku kayaaaaa.. kalau aku kayaaa... hari2 hari raya!

      Delete
  20. kak kiahh... saye dah jawab kuiz.. mmg ternyata kite ngam hahahhaha
    tp seperti majoriti di sini... soklan last tu mmg paling mencabar nak jawab hahahahah
    tapi selamba je saya tick pitam & mudah darah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko memang zalim noks kijam kijam kijammmmmmmm!!!
      tapi sbb kita ngam meh high 5 sambil laga montot skali ahahaha

      Delete
  21. kak kiah, selamat hari raya.!! lama tak masuk sini. takda citer travel lagi ka?? next trip nak pegi mana pulak.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya kyra!! :) takde stori lah.. lambat lagi nak travel nye. tabung pun tak penuh2 how?? hehe. nxt trip masih dlm rancangan tp tak brani ku war2 kan sbb takut tak jadik huhu

      Delete
  22. Dapat result ni :
    Tahniah!! Uols memang sama taste ngan Kak Kiah. Musti kita seronot giler kan kalo kita tugeder2 bercuti nih. I feel you, u feel me konsepnya. Jom usha teket AA uols?


    HAHHA , :D yeayy sama taste and ngam!

    eksaited pulak

    ReplyDelete
  23. Your result: Kita ngam uols! - tp soalan last xleh blah, jwp pun nk amik ati jer...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. brani ko jawab sekadar nak amek ati??? hehe.. TQ sudi jawab kuiz ahkak ni..

      Delete