Saturday, June 20, 2015

CAMBVIET – DAY 1: TAREACH ANGKOR VILLA

Macam yang Kak Kiah story before this, accommodation sume Koh yang arrange kan. Rasanya dah dekat2 nak pegi kot baru kami decide nak dok Tareach ni. Tengok review dalam booking.com and agoda cam ok. And macam biasa la Kak Kiah ni kalo bab tido mana ni, asalkan location ok and harga ok jalan jer. Lagipun kami kat sini cuma 2 malam je.

Harga Standard Twin ialah USD30 per night untuk bilik aircond without bekpes. Tapi biliknya memang cantik, nampak luxury dan kemas. Staff pun baik2 belaka. Basic facilities semua ok – free wifi, ada kettle untuk buat air panas, ada flatscreen TV (walopun tak tengok TV sangat pun kami ni), ada hot shower, bole sewa beskal and walking distance to Artisans Angkor, Old Market, Night Narket and Pub St. Takde apa nak komplen sebab Kak Kiah secara overallnya puas hati dengan tempat ni. Kalo ada pun yang kureng dengan tempat ni ialah kalo malam2 nak balik dari Pub St agak bahaya sikit la kot sebab gelap and takde iron nak gosong tudung huhu..

Ok jom tengok gambo..


Sourm Sva Kurm!! (Welcome in Khmer language)
Signboard Tareach Angkor Villa
KK rajin lepak sini tengok ikan renang2

Statue depan hotel menyambut ketibaan guest.. anyaknya tangan! akut engok..
Kolam
Motor kaler pink boleh disewa kalo mau
Walopun sini ada restaurant tapi disebabkan ownernya and staffnya ramai non-Muslim, jadi idok ler ku jamin kehalalan toiyibannya. But no worries.. kalo rasa lapar boleh je menapak ke Muslim Family Kitchen. Dekat je cuma 15min jalan orang melayu. Tak pun, dekat2 sebelah Tareach ni ada jugak kedai runcit. Boleh beli biskut, roti or air.

Restaurant
Public PC

TV pun hade

Receptionist area
Our room - Std Twin

Gobok hanger semua ada
Kettle dan paket minuman panas
Toilet - ok bersih
 


More info on Tareach Angkor Villa boleh ketik sini. 

Kalo sapa bajet kurang sikit, boleh je amek bilik kipas. Masa kami datang Siem Reap ni cuaca gila babas sejok macam ada kat Cameron Highland so amek bilik AC pun macam tak berbaloi.

Ok dah setel bab tempat tido, moh kita terjah destinasi yang pertama di Siem Reap – Artisan Silk Farm!

5 comments:

  1. Kak kiah pei Dec eh...shh JM pehi Jan pun sejuk jugak..kiranya Dec - Jan mmg cuaca sejuk di sana kan...lain2 bulan panas...ahaks...x de air gosok tudung? yes!! baju x bergosok x pe kan jgn tudung nampak sgt x kemas...sib baik JM ni jenis pakai shawl so kalau x ber iron pun no hal

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la pandai pakai shawl. KK ni fail betul bab tudung. sampai skarang paling advance pakai pun yang jenis awning tu je la hehe..

      Delete
  2. Boleh tahan facilities kat Villa nie. berpatutan ngan harga. good choice ..(Thumb up)
    Cuma gambo banyak tangan tu yang seriau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu katanya dewa Vishnu. facilities memang ok sini. staff pun baik2.

      Delete
  3. hehehe bwk gak bhasa ibunda johor ke Cambodia .....gobok hehehe

    ReplyDelete