Thursday, October 17, 2013

BANDUNG - DAY 5 - BACK TO MALAYSIA

Pagi2 dah bangun n bersiap2 untuk ke Airport Hussein Sastranegara. Since flight kul 8.30am, kena lah kuar awal kan. Before gerak, posing2 dulu amek gambo.


Mintak budak receptionist call kan cab. Kejap je terus dah mai.

Teksi penuh ngan beg kikiki..
Since hari ni Ahad,  Bandung ialah ‘hari tanpa kereta’ i think sampai tengahari kot. Kalo lalu kat area bandar boleh nampak orang ramai2 jalan kaki, joging or nek beskal. Best kan? Sayangnya kami tak lalu area bandar so tak dapat la tengok.

Sampai kat airport terus buat urusan check in drop luggage sume. Cikgu Elly nye bagasi terlebih muatan, so terpaksa jadikan satu beg hand luggage bagi Kak Kiah pegang. Padahal semalam dah timbang dah kat hotel. Rasanya penimbang tu tipu la. Anyway, nasib baik back pack Kak Kiah pun ringan je. So no problem la nak add satu lagi beg. Oh ya jangan lupa ye pasal Airport Tax. Wajib bayar tau sorang Rp75,000. So sesapa yang ke Bandung, make sure ketepikan dulu duit tax ni siap2. Haru kau kalo abis supiah buat blanje soping.

Sementara nak tunggu fly tu merayap2 kejap kat departure hall tu. Abis sume bende nak amek gambo huhu darat sungguh..

Toilet pun kne snap hahah
 
Cuaca hari ni baik2 je. Yang bestnya krew AA la. Memang sporting n kelako. Tak sangka lak diorang cam tu kan. Esp si kapten tu. Rasanya Indian la tapi fasih BM. Asek buat lawak je. Dipanggilnya pramugari2 AA tu ‘makhluk Tuhan paling seksi’.. boleh gitu? Ahaha. Anyway, it was a pleasant flight. Selesa sangat2.

Awesome view. Subhanallah.
Akhirnya kul 11.30am sampai di bumi Malaysia terchenta. Alhamdulillah.. semuanya selamat..


Boipren Cikgu Shikin datang pickup kat airport. So terus la diorang hantar Kak Kiah ke Tune Hotel sebab Kak Kiah parking Jamilah kan situ. Bila tengok Jamilah in one-piece fuh syukur sangat2. Risau gak takut jadi apa2 kat dia. Tapiiii.. bila nak bayar parking tix ha amek kau RM100 untuk 4.5 hari. Siot je kira ngam2 takde ejas jam langsung. Apepun pasrah je la. Kalo parking kat luar kang tatau apa lak nasib Jamilah tu nanti kan..

Sampai Segamat around 3pm. Again. Alhamdulillah berjaya jugak Kak Kiah berjalan ke obersee for the first time tahun ni. Tahniah Kiah!!

Next entry - budget uols..!

No comments:

Post a Comment