Thursday, October 17, 2013

AL-FATIHAH

Lama kan Kak Kiah tak ngupdate? Sori ye uols2 sume.. Kak Kiah memang tak senang kaki tangan lately. Banyak kije sesangat. Ni baru la free sikit ni (read : mengular kat opis hehe)..

Hmm nak bagitau.. pada 28/9/2013 aritu Ayah Kak Kiah telah kembali ke rahmatullah pada usia 72 tahun. As 'anak ayah' Kak Kiah agak kesedihan la dua tiga minggu ni. Terasa banyak gak sesal dalam hati sebab Kak Kiah ni antara anak dia yang banyak menghampakan dia. Dari segi jodoh (takmo kawin), dari segi keje (takmo keje gaji tinggi), dari segi kata2 (kekadang cakap takde nak pikir2) n byk lagi elemen2 'anak tak dengar kata' tu ada pada Kak Kiah. Tapi apakan daya.. too late now Kiah.. Sebab tu bila teringat je, Kak Kiah memang takleh tahan la rasa kesedihan ni..

Apepun, memandangkan dia pergi dengan keadaan mudah, tenang n tersenyum, sikit sebanyak Kak Kiah lega jugak. Kak Kiah sempat berbual ngan dia siangnya tu. Masa tu dia masih sihat (cuma nampak sikit stress) n bagitau pasal dia nak buat korban Raya Haji ni so dia suh Kak Kiah handlekan. Tak sangka that was the last time I spoke to him.

Kak Kiah harap roh aruah Ayah tenang di sana.  Harap kengkawan dapat sedekahkan Alfatihah untuk aruah ye.. ALFATIHAH..

Our last pic together masa celebrate bday aruah. Siap buat duckface tu yang tak tahan.. haha.. I LOVE U AYAH. Hope we'll meet again in Jannah, Insya Allah..


Untuk mengurangkan sikit rasa sedih ni, Kak Kiah nak sambung balik stori Bandung yang tergendala dulu tu. Harapnya bila citer pasal travel ni dapat switch sikit minda Kak Kiah ni. Maklum lah hidup kena diteruskan. So tunggu ya uolsss.. 

12 comments:

  1. YE betul tu..lama kak kiah tak bersiaran di sini..rindu nak baca story mori kak kiah yang menarik tu..

    Alfatihah buat Arwah yer..salam takziah kak Kiah..semoga Roh ayah kak Kiah bersama org2 beriman..Aminnn...

    ReplyDelete
  2. Yeay..akhirnya kak kiah kembali...

    btw..hu kak kiah...ni fifah...suka baca blog kak kiah ngan JM tu..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh thank u munchkin.. KK ni pun baru nak beklog blog JM. dia lagi hebat jalan sana sini huhu..

      Delete
    2. tu la...syok tgk korang nih duk berjalan jer..hehhehe...

      Delete
  3. Al Fatihah , moga rohnya dicucuri rahmat.

    ReplyDelete
  4. Takziah and al-fatihah kak kiah.. banyak2 bersabar ....

    ReplyDelete
  5. salam takziah utk kak kiah.
    al fatihah untuk arwah..

    ReplyDelete
  6. Mohd Reihan

    Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rezeki nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.
    JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan…
    Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..
    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281323761223
    WhatsApp : +6281323761223
    Email : mohdreihan98@gmail.com
    Reihan Bandung Transport tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    Ingat Bandung, Ingat kami..!

    Anda perlukan khidmat supir untuk bercuti di Bandung..? No problem, Kami boleh bagi solusinya. REIHAN TOUR BANDUNG adalah salah satu syarikat muslim yang mengkidmat dalam bidang pelancongan. Bermula dari CAR RENTAL, Syarikat kami berubah menjadi Syarikat pelancongan yang menyediakan berbagai macam pakej tour di Bandung, Khususnya dalam pengkhidmatan supir. Kami ada karena anda perlukan. Tak payah risau dengan supir kami, semua supir kami sudah mempunyai pengalaman tinggi di bidang pelancongan, mereka Mesra, Jujur, Sopan dalam berprilaku, Santun dalam berkata.

    Wassalam..

    ReplyDelete