Thursday, October 17, 2013

AL-FATIHAH

Lama kan Kak Kiah tak ngupdate? Sori ye uols2 sume.. Kak Kiah memang tak senang kaki tangan lately. Banyak kije sesangat. Ni baru la free sikit ni (read : mengular kat opis hehe)..

Hmm nak bagitau.. pada 28/9/2013 aritu Ayah Kak Kiah telah kembali ke rahmatullah pada usia 72 tahun. As 'anak ayah' Kak Kiah agak kesedihan la dua tiga minggu ni. Terasa banyak gak sesal dalam hati sebab Kak Kiah ni antara anak dia yang banyak menghampakan dia. Dari segi jodoh (takmo kawin), dari segi keje (takmo keje gaji tinggi), dari segi kata2 (kekadang cakap takde nak pikir2) n byk lagi elemen2 'anak tak dengar kata' tu ada pada Kak Kiah. Tapi apakan daya.. too late now Kiah.. Sebab tu bila teringat je, Kak Kiah memang takleh tahan la rasa kesedihan ni..

Apepun, memandangkan dia pergi dengan keadaan mudah, tenang n tersenyum, sikit sebanyak Kak Kiah lega jugak. Kak Kiah sempat berbual ngan dia siangnya tu. Masa tu dia masih sihat (cuma nampak sikit stress) n bagitau pasal dia nak buat korban Raya Haji ni so dia suh Kak Kiah handlekan. Tak sangka that was the last time I spoke to him.

Kak Kiah harap roh aruah Ayah tenang di sana.  Harap kengkawan dapat sedekahkan Alfatihah untuk aruah ye.. ALFATIHAH..

Our last pic together masa celebrate bday aruah. Siap buat duckface tu yang tak tahan.. haha.. I LOVE U AYAH. Hope we'll meet again in Jannah, Insya Allah..


Untuk mengurangkan sikit rasa sedih ni, Kak Kiah nak sambung balik stori Bandung yang tergendala dulu tu. Harapnya bila citer pasal travel ni dapat switch sikit minda Kak Kiah ni. Maklum lah hidup kena diteruskan. So tunggu ya uolsss.. 

11 comments:

  1. YE betul tu..lama kak kiah tak bersiaran di sini..rindu nak baca story mori kak kiah yang menarik tu..

    Alfatihah buat Arwah yer..salam takziah kak Kiah..semoga Roh ayah kak Kiah bersama org2 beriman..Aminnn...

    ReplyDelete
  2. Yeay..akhirnya kak kiah kembali...

    btw..hu kak kiah...ni fifah...suka baca blog kak kiah ngan JM tu..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh thank u munchkin.. KK ni pun baru nak beklog blog JM. dia lagi hebat jalan sana sini huhu..

      Delete
    2. tu la...syok tgk korang nih duk berjalan jer..hehhehe...

      Delete
  3. Al Fatihah , moga rohnya dicucuri rahmat.

    ReplyDelete
  4. Takziah and al-fatihah kak kiah.. banyak2 bersabar ....

    ReplyDelete
  5. salam takziah utk kak kiah.
    al fatihah untuk arwah..

    ReplyDelete